icon-arrow-right
HomeNieuws Nieuwsbrief VTi Amsterdam - december 2021

Nieuwsbrief VTi Amsterdam - december 2021

VTi nieuws

20211209 VTi TT.jpg

VTi Today Tomorrow op 25 oktober opnieuw beter beoordeeld

De VTi bijeenkomst Today – Tomorrow op 25 oktober 2021 in het DeLaMar theater is beoordeeld door de bezoekers met het cijfer 8,5. Dat is opnieuw een verbetering ten opzichte van de laatste “live” bijeenkomst in het Amsterdam UMC. Die bijeenkomst werd gewaardeerd met een 8,4. Positieve punten die uit de enquête naar voren kwamen:

  1. De positieve energie
  2. De aanwezigheid en actieve bijdrage van studenten
  3. Saamhorigheid
  4. Het actieve netwerk

Ook is er een aantal verbeterpunten:

  1. Meer studenten en leerlingen op het podium
  2. Meer interactie onderling, breakouts

 

Het programmateam kijkt terug op een geweldige avond en we zijn apetrots op dit resultaat. Op naar de volgende VTi Today Tomorrow in April 2022. Wil je het verslag teruglezen klik dan hier »»»

20211209 VTi Instroombevordering.jpg

Instroombevordering

VTi Amsterdam financiert mee in het tot stand brengen van activiteiten ter bevordering van instroom. Samen met onze partners uit Sterk techniek onderwijs regio Amsterdam hebben we in november kennis mogen maken met de B&T Experience Escaperoom, Huis van Alvara. We hebben zelf mogen ervaren wat de leerlingen onderbouw VMBO meemaken in deze interactieve techniekbeleving.

 

Met deze spelvorm kunnen leerlingen spelenderwijs hun talenten ontdekken, techniek ervaren en hun zelfvertrouwen vergroten.

Het doel van het spel is de sleutel van het Huis van Alvara te bemachtigen door het kraken van de code. Hierdoor wordt de toekomst veilig gesteld van heftige stormen. Mooi om mee te maken hoe dit ervaren wordt door de leerlingen. Rond de 900 vmbo leerlingen, van verschillende scholen, hebben in november kennis gemaakt met techniek.

20211209 VTi Annemarie Antonissen.png

Nieuwe BPV-accountmanager voor team E&I ROC van Amsterdam

VTi is als aanjager en verbinder actief voor al haar partners. Zo ook voor het team Elektro & Installatietechniek van het ROC van Amsterdam dat een BPV accountmanager zocht. De BPV accountmanager is hét aanspreekpunt voor het bedrijfsleven uit de technische installatiebranche. De BPV-accountmanager draagt zorg voor de organisatie van de Beroepspraktijkvorming (BPV) binnen de elektro- en installatietechniek, levert een bijdrage aan het BPV-beleid en draagt zorg voor de plaatsing van studenten.

 

Als VTi spelen we een actieve rol en zijn we aangesloten geweest op de sollicitatiegesprekken met potentiële kandidaten. Hoe geweldig dat we iemand gevonden hebben vanuit ons eigen VTi-netwerk! Annemarie Antonissen zal per 1 december 2021 deze rol vervullen en is bereikbaar via a.antonissenmarcus@rocva.nl of 06-12999868. VTi feliciteert Annemarie met haar nieuwe baan en wensen haar veel succes en plezier!

20211209 VTi Unica.jpg

VTi partners op de kaart

Onze nieuwe partner Unica Building Projects heeft zich gelijk op de kaart gezet, zie Unica op Hoe werkt mijn stad

Unica heeft zich daarop als aantrekkelijke werkgever voorgesteld en staat open voor bedrijfsbezoeken en gastlessen voor het vmbo, havo en mbo. Op kantoor krijgen leerlingen na een welkomstwoord en een drankje een rondleiding door het hele gebouw: van tekenkamer en magazijn tot directiekamer. Ook kunnen leerlingen een projectlocatie bezoeken en spreken met leerling-monteurs, chef-monteurs en projectleiders over wat het werk in de praktijk precies inhoudt. En natuurlijk worden alle vragen beantwoord!

Wie volgt dit goede voorbeeld? Het is de beste manier om leerlingen te enthousiasmeren voor het werken in de techniek. Meer informatie Hans Wilschut hans.wilschut@xs4all.nl

20211209 VTi TT lokaal.jpg

Update project “Nieuw T&T lokaal” Coornhert Lyceum

Onze leerlingen hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan een ontwerp voor een nieuw T&T lokaal. Bij het VTi event hebben onze leerlingen voor het eerst geoefend met een pitch en dat heeft ze geholpen bij hun eindpresentatie.

 

 

Verder hebben zij leuke tips gekregen en ideeën opgedaan door in gesprek te gaan met de professionals. Tenslotte hebben de kids ook al een netwerk opgebouwd waaruit expertise voor hun tweede opdracht gevonden is en een eventuele derde opdracht!

 

Wat een mooi resultaat!

Update opleiding Technicus Service en Onderhoud Werktuigkunde

Nadat we een mailing hebben verstuurd en de partners hebben opgeroepen, tijdens VTi Today Tomorrow, om medewerkers aan te melden voor deze opleiding hebben we geconstateerd dat er op 1 december slechts 6 aanmeldingen zijn. Iedereen zal begrijpen dat dit aantal te laag is om als opleiding levensvatbaar te zijn.

 

Daarom opnieuw een oproep aan de VTi partners: Meld medewerkers aan!

 

Dat kan via deze link:

https://www.rocva.nl/MBO-onderwijs/Sectoren/Maintenance-Onderhoudstechniek/Technicus-Service-en-Onderhoud-Werktuigkundige

Tot slot fijne feestdagen en alvast een prachtig 2022 gewenst namens het bestuur en programmateam!

+