icon-arrow-right
HomeOver VTILeergang Hybride Vakdocent

Deel je kennis, word Hybride Vakdocent

Techniek speelt een steeds belangrijkere rol bij het oplossen van maatschappelijke en economische kwesties. Een voorbeeld hiervan is de energietransitie. Samen met alle andere technici werk je aan een slimmer, duurzamer en schoner Nederland.

deel je kennis.jpg

Als ervaren en enthousiaste technicus kun je nog meer doen ...

... je kennis delen πŸ‘¨‍πŸ«πŸ‘

L­ijkt het je leuk om af en toe voor de klas te staan op het mbo en/of het vmbo? Laat je dan binnen één jaar scholen tot hybride vakdocent. Als hybride vakdocent combineer je werken in de techniek met lesgeven aan de nieuwe generatie technici.

 

Wie?

  • Ervaren en enthousiaste technici
  • Minimaal mbo-4 diploma

 

Waarom

  • Verbreding van je vakgebied
  • Ontwikkeling van jezelf en anderen

 

Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan als Hybride Vakdocent?

 

VTi i.s.m. Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft als partner van Vakschool Technische Installaties de Leergang Hybride Vakdocent ontwikkeld. HvA en VTi willen de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven overbruggen en jongeren het beste technisch onderwijs bieden. Zo kunnen zij in de toekomst direct aan de slag als jouw collega en met de juiste skills!

 

Zij gingen je voor

RenΓ© van der Drift 450x300.jpg

René van der Drift (uitvoerder bij Vink Installatie Groep)

"Al sinds 2013 loop ik met het idee om wat in het onderwijs te gaan doen. De leergang Hybride Vakdocent biedt mij de gelegenheid om dat idee om te zetten naar het ook daadwerkelijk doen. Door mijn 33 jaar ervaring heb ik een hoop praktische en theoretische kennis om over te dragen aan nieuwe collega's. Wat echt superleuk is om te doen! De leergang zelf is van een goed niveau, tegelijkertijd zeer praktisch en interessant en vooral goed toe te passen tijdens het lesgeven. Meld je snel aan dus."

Kees de Vries 450x300.jpg

Kees de Vries (vestigingsdirecteur bij Van Dorp)
"Al diverse keren heb ik een gastles mogen verzorgen over installatietechniek. Vorig jaar hoorde ik over de opleiding Hybride Vakdocent en dat leek me erg leuk. Ik vind het belangrijk dat we technische kennis delen. Dan wel op zo'n manier dat je een les geeft die aanslaat bij de jeugd. Daarom volg ik de opleiding. We hebben in een half jaar ontzettend veel geleerd; hoe je een les moet voorbereiden en wat er allemaal bij komt kijken om een goede les te geven. Het is echt een serieuze leergang en je ziet dat iedereen flinke sprongen heeft gemaakt. Nog even en dan hopen we ons certificaat te ontvangen."

 

>>> In deze film maak je kennis met Hybride Vakdocenten.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

  • Afdeling HR van je eigen organisatie
  • Martin de Haan, T: 06 3969 7269 (programmamanager VTi)
  • Misha van Berlo, T: 06 2115 7091 (opleidingscoördinator HvA)

 

Mogelijkheid tot aanmelden en informatie over studiebelasting en kosten* staat op de website van HvA.

 

* OTIB, OOM en/of A+O Metalektro vergoeden deze kosten aan hun leden.

+