icon-arrow-right
HomeNieuws Verslag: VTi Today Tomorrow 25 oktober 2021 in het DeLaMar theater

Verslag: VTi Today Tomorrow 25 oktober 2021 in het DeLaMar theater

VTi nieuws

Na twee digitale edities vanuit de Johan Cruijff Arena (oktober 2020) en IJskoud (april 2021) was het eindelijk weer mogelijk om elkaar “in real life” te treffen en niet op de minste locatie!

 

“Er bij zijn is meemaken”

HR20211025_065.jpg

Rondleiding in het theater

Voor het plenaire programma begon werd er een rondleiding door het theater verzorgd door Rob Galdermans, coördinator gebouw van het DeLaMar. Dit was eigenlijk een logisch vervolg op de rondleidingen die we tijdens VTi Today Tomorrow hebben georganiseerd bij het Amsterdam UMC locatie AMC in 2019. Techniek in een andere context, eigenlijk ook de basis voor hoewerktmijnstad.nl

 

De opening door Eugene Soffers (van Nexton) voegde daar een extra dimensie aan vast door uit te leggen dat het maken van een theater op een “postzegel” in Amsterdam al complex genoeg is maar dat ook de eigenaar van het theater zeer kritisch was op details. Zo moest er twee weken voor opening nog een bar van de ene naar de andere kant verplaatst worden.

 

Henri de Groot, professor regionale economie aan de VU en SER kroonlid, nam de aanwezigen mee in de gigantische opgave waarvoor wij staan in Nederland als het gaat om CO2 reductie. Leiderschap, zo gaf hij aan, is heel belangrijk en wist dit te koppelen aan zijn grote jeugdheld Barbapapa. Volgens Henri hebben wij elkaar hard nodig en zijn we als VTi Amsterdam goed met elkaar bezig de nodige versnelling te maken.

Nieuwe partners

Zoals altijd worden er nieuwe partners voorgesteld: Feenstra, Unica, Ockeloen Loodgieters, het Coornhert Lyceum en Remeha van harte welkom!

Goed nieuws en een kritische noot

Het gaat goed met VTi, dat was de boodschap die Mirte Hamers en Martin de Haan de aanwezigen meegaven. Coen Vredeveldt (projectleider Instroombevordering) vertelde de aanwezigen dat het afgelopen jaar maar liefst 400 studenten waren gediplomeerd en dat dit echt een stijgende lijn is.

Wat stages betreft mogen we wat kritischer zijn, het blijkt toch soms lastig om studenten te plaatsen. Terwijl het toch overduidelijk is dat het toekomstige technische personeel hier ontstaat. De uitspraak: “Je moet niet gaan mopperen dat je geen mensen kunt vinden als je geen stagiaires opneemt” staat daarom als een huis. We moeten elkaar hier echt op aanspreken! De gemeente Amsterdam investeert daarom in een campagne om bedrijven op te roepen erkend leerbedrijf te worden en stagiairs op te nemen. Het filmpje waaraan partners Unica en Heijmans hebben meegewerkt ging in première.

 

Veel lof ook voor de mini docu “Toekomst” waarin Cor Ockeloen en Khaled Kaj Hussein de hoofdrol spelen. En de video over toepassing van de GPAL app voor zijinstroom. Ook dit filmpje ging in première.

HR20211025_142.jpg

Hoogtepunt

Het absolute hoogte punt waren de leerlingen en studenten in de spotlights.

Zo vertelden de leerlingen van het Coornhert Lyceum dat ze bezig zijn om een lokaal te ontwerpen voor hun nieuwe vak “techniek en technologie”. En dat ze daar graag hulp bij wilde hebben. Tijdens de netwerkborrel hebben de studenten met veel bedrijven gesproken en inspiratie opgedaan.

 

De mbo studenten vertelden ook hun persoonlijke verhaal. Zo gaf Martin Keijzer aan dat hij als zijinstromer gekozen had voor een bedrijf met een strak plan en een strategie voor studenten. Leuk weetje, Martin was voorheen Fysiotherapeut.

Haitam Chabhoun, doet nu BOL 2 werktuigkundige installaties. Naast zijn studie heeft hij een eigen bedrijf opgericht “Fruit & Nootjes”. Fruit en nootjes voor op de werkvloer. Deze hele ondernemende student had goed in de gaten dat er circa 80 potentiele klanten in de zaal zaten. Tot teleurstelling van de zaal bleek dat Haitam al een stageplaats heeft!

 

Zoals gewoonlijks sloot de avond met een netwerkborrel in de John Kraaikamp foyer. Bere gezellig was het weer. “Hèhè, wat leuk dat dit weer kan!”, “wat een goede vibe”, “Wat een energie” werd dan ook veel gezegd.

OPROEP Technicus Service en Onderhoud (W)

Op verzoek van een aantal VTi partners wordt de opleiding Technicus Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties voortgezet door het ROC van Amsterdam. Dat is goed nieuws natuurlijk. Maar iedereen zal begrijpen dat de opleiding alleen kan bestaan als er voldoende aanmeldingen zijn. Daarom de oproep om medewerkers aan te melden voor deze niveau 4 opleiding die in Diemen gegeven zal worden. Aanmelden kan hier: https://www.rocva.nl/MBO-onderwijs/Sectoren/Maintenance-Onderhoudstechniek/Technicus-Service-en-Onderhoud-Werktuigkundige

 

De presentatie is hier te vinden »»»

+