icon-arrow-right
HomeNieuws Yes: we gaan starten met de Leergang Hybride Vakdocent Technische Branches op 1 oktober a.s.

Yes: we gaan starten met de Leergang Hybride Vakdocent Technische Branches op 1 oktober a.s.

VTi nieuws

“Help mee de toekomstige technische vakman en vakvrouw goed op te leiden”

 

De leerlingen op het (V)MBO die nu worden opgeleid zijn de toekomstige werknemers van de branche. Een goede opleiding is echter niet meer vanzelfsprekend. Veel (v)mbo-scholen verwachten binnen vijf jaar een groot tekort aan techniekdocenten.

 

Wij, partners van de Vakschool Technische Installaties hebben daarom een leergang hybride vakdocent ontwikkeld. We willen de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven overbruggen en jongeren het beste technisch onderwijs bieden. Zo kunnen zij in de toekomst direct aan de slag als jouw collega en met de juiste skills!

visual-leergang-hybride-vakdocent.jpg

Voor wie?

Ben jij een ervaren en enthousiaste technicus die het leuk vindt om af en toe voor de klas te staan op het MBO en/of het VMBO? Dan is deze leergang voor jou bedoeld. Vanuit jouw baan in een van de technische sectoren sta je met één been in je werk en met één been in het onderwijs. Deze combinatie noemen wij de hybride vakdocent. Want juist mensen die in de praktijk werken, hebben de kennis en ervaring om de nieuwe generatie op te leiden. Voor jou een nieuwe uitdaging in de vorm van een verbreding van je loopbaan en het overdragen van jouw kennis. Voor werkgevers de manier om jongeren te boeien, te binden en op een mooie toekomst voor te bereiden. Tevens versterken hybride vakdocenten de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijf.

 

De leergang Hybride Vakdocent is geschikt voor techneuten uit alle technische branches. Jij hebt tenslotte de meest up-to-date kennis binnen jouw vakgebied.”

Hoe ziet de leergang eruit?

Je volgt om de week een onderwijskundig programma in de avonduren op de Hogeschool van Amsterdam. Je maakt kennis met verschillende soorten beroepsonderwijs en je gaat ook daadwerkelijk naar scholen toe om de geleerde pedagogische en didactische kennis toe te passen. Zo leer je stap voor stap hoe jij jouw vakkennis en ervaring effectief aan de nieuwe generatie kan overdragen.

 

 

Na het behalen van het certificaat kan je (via je werkgever) als hybride vakdocent door scholen worden ingehuurd. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de volgende generatie technici goed en toekomstbestendig wordt opgeleid en dat jouw toekomstige collega’s over de juiste kennis en vaardigheden beschikken.

Vervolgmogelijkheden?

Na het voltooien van de leergang en het behalen van het certificaat is het mogelijk je verder te bekwamen binnen het onderwijs.  Succesvolle afronding van dit traject geeft vrijstellingen bij de Hogeschool van Amsterdam binnen de volgende opleidingen:

  • Associate degree Ad.
  • Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (bevoegdheid mbo)
  • 2e graad lerarenopleiding Mens & Technologie (Bachelor)

Voorwaarde voor vrijstellingen is dat je wel toelaatbaar bent voor het hbo.

Studiepunten

Deze leergang heeft een studielast van 18 EC, oftewel 500 uur. Deze studielast wordt verdeeld over 1 jaar. Dit komt neer op 1 avond in de week zelfstudie.

Meer informatie

Petra Overmars (opleider Leergang Hybride Vakdocent)

Mail: p.overmars@hva.nl

Telefoon: 06 21 155 286

 

Martin de Haan (programmadirecteur VTI)

Telefoon: 06 39 697 269

Mail: m.dehaan@vtiamsterdam.nl

Aanmelden

via de website Leergang Hybride vakdocent bij de Hogeschool van Amsterdam

www.hva.nl/hybride-vakdocent

 

Tijdens de volgende VTi Today Tomorrow bijeenkomst op 29 oktober a.s. wordt er een deelsessie georganiseerd voor P&O medewerkers van de VTi partners (Bedrijfsleven & Onderwijs). In deze sessie gaan we gezamenlijk aan de slag om ervoor te zorgen dat de hybride docenten voor zowel het bedrijfsleven als het onderwijs een duurzame bijdrage vormen.

+