icon-arrow-right
HomeNieuws VTi Amsterdam heeft per 1 april 2020 een nieuwe voorzitter

VTi Amsterdam heeft per 1 april 2020 een nieuwe voorzitter

VTi nieuws

Eigenlijk was het de bedoeling dat we tijdens VTi Today VTi Tomorrow, op 6 april, de nieuwe VTi voorzitter zouden voorstellen en officieel afscheid zouden nemen van Dook van den Boer. Omdat de bijeenkomst tot nader order is uitgesteld maar de overdracht van het voorzitterschap wel doorgaat heeft Dook voor de VTi partners een boodschap en stelt Inge Helmers zichzelf voor als nieuwe VTi voorzitter.

20200331 dook van den boer.jpg.jpeg

Bedankt partners van VTi,

 

Ik mocht enkele jaren terug bij de VTi instappen als voorzitter en direct het eerste succes boeken, de toekenning van de subsidieaanvraag voor de publiek private samenwerking. Aansluitend hebben we dankzij de inzet van alle partners een groot succes gemaakt van de VTi en we hebben dat succes ook steeds met elkaar gedeeld.

 

Dankzij de betrokkenheid van alle partners en vooral het delen van de successen zijn we gegroeid tot een goed voorbeeld voor andere publiek private samenwerkingen. Maar we moeten de VTi verder blijven ontwikkelen op weg naar een duurzame samenwerking, ook als straks de subsidie weg gaat vallen.

 

Voor mij persoonlijk is het nu een goed moment om mijn horizon te gaan verleggen naar andere activiteiten, zowel als werkambassadeur en als voorzitter van de VTi. Ik heb ervan genoten om met alle betrokkenen van de VTi te mogen samenwerken.

 

Met vriendelijke groet,

Dook van den Boer

20200331 inge helmers.jpg

Samen werken aan een toekomstbestendig Amsterdam door onderwijs en arbeidsmarkt naadloos op elkaar aan de te laten sluiten. Dat is de kern van waar VTi mee bezig is. En dat is precies ook waar ik, Inge Helmers (53 jaar), in mijn werk al jaren mee bezig ben.

 

Mijn specialisme is arbeidsmarkt en opleiden bij technische bedrijven. Een van die bedrijven waarvoor ik meer dan 20 jaar werkte is Tata Steel, een belangrijke speler in de Metropool Regio Amsterdam. Hierdoor ben ik goed bekend met de belangrijkste spelers in de arbeidsmarkt en het onderwijs in deze regio. “De juiste persoon, op het juiste moment, met de juiste skills in de juiste functie”, dat beschouw ik als mijn professionele opdracht. Een heel boeiend en dynamisch proces waarbij de ervaring leert dat er altijd én schaarste én overschot op de arbeidsmarkt is. Het is de kunst om dit op elkaar af te stemmen. De vraag van het bedrijfsleven is daarbij leidend.Echte economische vooruitgang wordt in mijn visie gerealiseerd door goed opgeleide vakmensen.

Ik vind het daarom leuk om mijn kennis en ervaring op dit gebeid in te zetten voor VTi. De pragmatische publiek-private aanpak van VTi spreekt mij zeer aan. Er zijn vijf duidelijke programmalijnen uitgezet waaraan succesvol wordt gewerkt. Om zeker te zijn van voldoende technische professionals in de installatietechniek in de metropool regio, is het belangrijk dat die programmalijnen nu ook verduurzaamd worden. Daar wil graag in de rol van voorzitter mijn schouders onder zetten.

 

<><><>

 

Wij danken Dook voor zijn inzet en bijdrage om van VTi een succes te maken en heten Inge van harte welkom en wensen haar veel succes in haar nieuwe rol. Zodra het weer mogelijk is zullen wij tijdens VTi Today VTi Tomorrow Dook alsnog uitzwaaien en kun je kennismaken met Inge voor zover dat nog niet is gebeurd.

+