icon-arrow-right
HomeNieuws Succesvol opleiden van technisch talent

Succesvol opleiden van technisch talent

VTi nieuws

Ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties vraagt om goed opgeleide professionals. De Vakschool Technische Installaties (VTi) in Amsterdam boekt daarmee klinkende resultaten. VTi is volgens voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland hét voorbeeld van succesvolle publiek-private samenwerking in het beroepsonderwijs.

VTi is een samenwerking tussen beroepsonderwijs, bedrijfsleven, overheid en brancheverenigingen in de Metropoolregio Amsterdam. Samen leiden zij de technische professionals van de toekomst op en promoten ze het installatievak onder jongeren.

 

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland is onder de indruk van de prestaties die mede dankzij de betrokkenheid van installateurs tot stand kwamen. ‘VTi laat zien hoe je méér jongeren kunt interesseren voor een loopbaan in de techniek. 12,5% meer vmbo-leerlingen, 20% meer mbo-leerlingen en 900 technische talenten in opleiding; dat zijn klinkende cijfers. VTi en haar 64 partners verdienen een groot compliment!’

 

Bron: https://www.technieknederland.nl/nieuwsberichten/succesvol-opleiden-van-technisch-talent

+