icon-arrow-right
HomeNieuws Primeur: verkorte opleiding installeren en inbedrijfstellen hybride warmtepompen van start

Primeur: verkorte opleiding installeren en inbedrijfstellen hybride warmtepompen van start

VTi nieuws

“Grote kans voor werknemers en werkgevers in het kader van leven, lang ontwikkelen”

 

Vandaag zijn acht studenten gestart met de nieuwe opleiding “Installeren & inbedrijfstellen hybride warmtepompen”. Deze verkorte opleiding is opgezet als vervolgopleiding voor monteurs die al een niveau 2 opleiding hebben afgerond. Door de opleiding zeer specifiek te maken, kan deze verkort aangeboden worden als certificeerbare eenheid (CE). Dit betekent dat de studenten, na succesvolle afronding, een officieel mbo-certificaat ontvangen. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten: interessant voor de studenten én het draagt snel bij aan het vergroten van de capaciteit voor het installeren van deze energiezuinige oplossing.

Opleiding CE Warmtepompen van start.jpg

Met de opzet van deze opleiding is het een mooie stap voor een monteur die nog niet toe is aan een niveau 3 opleiding, maar zichzelf wel wil ontwikkelen. Tegelijkertijd wordt snel en concreet vaart gemaakt in de energietransitie. De eerste lichting studenten heeft een werktuigkundige (Installatietechniek) vooropleiding. Voor de volgende lichting wordt de opleiding ook opengesteld voor mensen met een niveau 2 diploma in richtingen Elektrotechniek, Metaal of Bouw. Hierdoor kan de instroom vergroot en de energietransitie versneld worden.

 

De opleiding is een initiatief van VTi Amsterdam en wordt, in de pilotfase, aangeboden bij IW Noord-Holland in samenwerking met ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland. Overige betrokken VTi-partners bij ontwikkeling van deze opleiding zijn: Bonarius, Breman, Feenstra en Eneco.

+