icon-arrow-right
HomeNieuws Ondertekening Regionaal Skillsakkoord voor de Metropoolregio Amsterdam

Ondertekening Regionaal Skillsakkoord voor de Metropoolregio Amsterdam

VTi nieuws

Op 14 december ondertekenden ruim 90 partijen - waaronder VTi Amsterdam - het Regionaal Skillsakkoord Metropoolregio Amsterdam.

20181214ondertekening regionaal skillsakkoord.jpg

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Technologische ontwikkelingen en nieuwe maatschappelijke uitdagingen veranderen het werk voortdurend. Daardoor verdwijnen en veranderen banen, maar komt er ook nieuw werk bij. Deze veranderingen vragen om een flexibele beroepsbevolking die zich blijft ontwikkelen en het belang daarvan inziet. Niet alleen in de vorm van het halen van diploma’s, maar ook in het aanleren en ontwikkelen van skills. En werkgevers die deze ontwikkeling stimuleren.

 

Daarom moet de arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam meer op skills worden ingericht. Voor werkenden en werkzoekenden vergroot dit hun kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers neemt de kans op meer geschikte werknemers toe. Zo leggen we samen een basis voor een toekomstbestendige, wendbare arbeidsmarkt. Met het Skillsakkoord bouwt House of Skills aan een coalitie van partners die zich committeren om de arbeidsmarkt meer op skills in te richten.

 

+