icon-arrow-right
HomeNieuws Nieuwsbrief VTi Amsterdam - juli 2022

Nieuwsbrief VTi Amsterdam - juli 2022

VTi nieuws

Beste VTi partner,

 

De zomervakantie en de bouwvak staan weer voor de deur. Mooi moment om diverse VTi successen en nieuwtjes onder de aandacht te brengen. Natuurlijk gaan we dat later dit jaar ook nog doen tijdens VTi Today / Tomorrow; reserveer hiervoor 31 oktober (vanaf 18u) alvast in uw agenda.

 

Allereerst een warm welkom voor onze nieuwe partners:

Welkom nieuwe partners.jpg

Groot succes!

BBL-opleiding (niv. 4) technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties stroomt vol

In diverse nieuwsberichten en tijdens de VTi Today / Tomorrow bijeenkomsten brachten wij onder de aandacht dat deze opleiding dreigde te verdwijnen bij het ROC van Amsterdam. En dat wij ons hard maakten om dit te voorkomen. Voornaamste reden was dat er te weinig aanmeldingen waren. De aandacht heeft geholpen! Na een overgangsjaar (2021-2022), waarin 6 studenten startten, zijn er nu meer dan 22 studenten die aan deze opleiding gaan beginnen in september 2022 🎉

baan met toekomst.jpg

Start campagne “Baan met Toekomst”

De toekomstkansen voor technisch geschoolde vakmensen in Nederland zijn zeer positief. Daarbij is de verscheidenheid aan banen groot en zijn er mooie loopbaanmogelijkheden. De vraag naar vakmensen is nu enorm en zal de komende decennia niet anders zijn

 

In de maand juni werd daarom de campagne “Baan met Toekomst” gelanceerd in Amsterdam in samenwerking met de gemeente Amsterdam, bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. De campagne heeft als doel zijinstromers te enthousiasmeren voor banen in de sectoren installatietechniek, bouw, metaal en infrastructuur. En dat is gelukt!

De geïnteresseerden maakten op de speciaal georganiseerde oriëntatiedagen kennis met verschillende technische beroepen. Vervolgens gaat de kandidaat meelopen bij één van de opleidingsbedrijven in de regio om te het vak te ervaren en start een omscholingstraject gericht op snelle inzetbaarheid. Het vak wordt daarna verder in de praktijk geleerd bij een bedrijf.

oproep rocva.JPG

Oproep: Aanmelden BBL 4 kandidaten

Vanaf september 2022 start het ROC van Amsterdam met de BBL vervolgopleiding niveau 4: Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving.

Een gedegen technische opleiding die toegespitst is op de praktijk. Met deze opleiding kan uw medewerker zich door ontwikkelen richting: (service)technicus, meewerkend voorman, uitvoerder, chefmonteur of werkvoorbereider light.

Interessant voor een medewerker van uw organisatie? De medewerker kan zich direct persoonlijk inschrijven. Highlights:

  • Opleiding: Technicus elektrotechnische installaties gebouwde omgeving
  • Niveau: 4 BBL (leren & werken)
  • Periode: elke woensdag (14-20u) vanaf september gedurende 3 jaren (versnelling mogelijk)
  • Locatie: MBO College Westpoort, Tempelhofstraat 80, Amsterdam
  • Meer informatie en aanmelden »»»

Oproep Berlage Lyceum: uitdaging sustainability

Het Berlage Lyceum in Amsterdam start het komend schooljaar in 3 vwo met een nieuw vak: Sustainability. De opzet van het vak is ervaringsgericht: Het Berlage Lyceum koppelt teams van VWO-leerlingen aan organisaties die een oplossing zoeken voor een duurzaamheidsprobleem.

 

Wilt u dat de leerlingen aan de slag gaan met uw duurzaamheidsuitdaging? Kom deze dan pitchen aan de leerlingen van het Berlage Lyceum. De teams zullen na de pitch gekoppeld worden aan een opdracht en hun werk eind april presenteren op de Science Fair in Wageningen. De duurzaamheidsopdracht heeft bij voorkeur een omvang van 15 klokuren. Heeft u vragen of wilt u contact met het Berlage Lyceum om uw opdracht te bespreken? Neem dan contact op met Felix Spee, docent Sustainability via f.spee@berlagelyceum.eu en/of 06 42557323.

stageplaatsen opleidingsplaatsen-585x520.jpg

Oproep: stageplaatsen en opleidingsplaatsen

Voor beroepsopleiding BOL niveau 2 monteur W (25350) zijn de stageperiodes bekend voor leerjaren 1 en 2. Leerjaar heeft een periode van 10 weken, startend vanaf 24 april 2023. Leerjaar 2 heeft een stage van 20 weken die start op 14 november 2022. Stageplaatsen kunnen worden aangemeld bij Annemarie Antonissen, de BPV accountmanager van de niv 2,3,4 opleidingen E&I. Zij is bereikbaar op 06-12999868 of via a.antonissenmarcus@rocva.nl.

 

Vanaf 5 september a.s. starten diverse BBL-opleidingen. Het betreft o.a.: monteur W, monteur service & onderhoud en Service Technicus. Binnen alle opleidingen is nog een aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Kandidaten kunnen aangemeld worden via: https://www.rocva.nl/MBO-onderwijs/Opleidingen?aanmelden=1.

Begin het jaar goed: in the picture bij nieuwe studenten!

Maak uw bedrijf bekend onder de nieuwe technische studenten van het ROC van Amsterdam tijdens de introductieweek van het nieuwe schooljaar!

 

Op 1 september staan er om 13.00 uur excursies op het programma.

 

Hiervoor zoeken we 6 VTi-bedrijven (bij voorkeur op korte afstand van het ROC Westpoort) die in de middag van 1 september hun deuren op stellen voor een BOL 2 klas. Starttijd is 13.00 uur. Aanmelden kan bij Annemarie Antonissen, de BPV accountmanager van de niv 2,3,4 opleidingen E&I. Zij is bereikbaar op 06-12999868 of via a.antonissenmarcus@rocva.nl.

+