icon-arrow-right
HomeNieuws Nieuwsbrief VTi Amsterdam - december 2022

Nieuwsbrief VTi Amsterdam - december 2022

VTi nieuws

Beste VTi partner, 

Het jaar 2022 is voor VTi Amsterdam in meerdere opzichten een bijzonder succesvol jaar geweest. Dankzij het groeiend aantal actieve VTi partners, het VTi programmateam en het VTi bestuur zijn we opnieuw toonaangevend geweest als Publiek Private Samenwerking (PPS) in de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt. 

Fijne feestdagen en een mooi en gezond 2023 - VTi Amsterdam.jpg

Er zijn inmiddels twee locaties waar de certificeerbare eenheid (CE) "Basisonderhoud werktuigkundige installaties" wordt uitgevoerd. Ook ronden we de pilot af van de CE "Installeren & Inbedrijf stellen hybride warmtepomp" bij IW i.s.m. de MBO colleges Almere en Westpoort. Beide activiteiten maken flinke impact en worden binnen en buiten ons land opgemerkt. Minister Hugo de Jonge heeft onlangs de eerste (deel)certificaten voor de CE uitgereikt. Een delegatie van Europese schoolleiders is langs geweest om te leren van onze aanpak rond deze certificaten en de samenwerking binnen VTi.

 

Dankzij de gift van Stichting Aandelen Remeha hebben we de MBO colleges Westpoort, Hilversum, en Almere kunnen voorzien van prachtige en moderne (hybride) warmtepomp apparatuur waarmee de studenten en docenten aan de slag kunnen. Daarnaast ontwikkelen we met het Content Creation Team van het ROC van Amsterdam en Flevoland een open source methodiek om qua Nederlandse taal te kunnen versnellen bij o.a. statushouders. Ook voor dit project van VTi is internationale belangstelling!

Tot slot hebben we met het ROC van Amsterdam en Flevoland een leidende rol in het ontwikkelen van de "ECO-systeem PPS" en de aanvraag hiervan bij het Nationaal Groeifonds. Het is de bedoeling dat in dit plan de succesvolle activiteiten van o.a. VTi worden opgeschaald. Hierin werken we samen met de technische PPS'en binnen de MRA zoals de Bouwacademie en CityNetZero van de Hogeschool van Amsterdam. We houden jullie op de hoogte over de vorderingen!

Dank voor ieders bijdrage aan VTi in 2022! We gaan er in het nieuwe jaar een mooi vervolg aan geven. Voor nu wensen wij iedereen geweldige feestdagen en een voorspoedig, gelukkig 2023 toe!

Martin de Haan & Mirte Hamers

+