icon-arrow-right
HomeNieuws Nieuwe stap in duurzame samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven - Schiphol partner VTi

Nieuwe stap in duurzame samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven - Schiphol partner VTi

VTi nieuws

Hoe zorgen we voor een duurzame samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven (en vice versa) zodat er een blijvende aansluiting is van de theorie op de ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt?

20230519 Westpoort op bezoek bij ASM.jpg

Afgelopen dinsdag heeft een groep van docenten en studenten van de opleiding Elektro & Installatietechniek van MBO College Westpoort een bezoek gebracht aan Schiphol. Het doel was om de duurzame samenwerking tussen MBO College Westpoort en Royal Schiphol Group te versterken.

 

De aanleiding van deze samenwerking was: 

  • Instroombehoefte nieuw technisch gekwalificeerd personeel voor Royal Schiphol group (inclusief main contractors)
  • Behoefte aan contextrijke onderwijsopdrachten voor MBO College Westpoort: samenwerking omtrent het project Luchthaven
  • Matching van de werkprocessen/projecten met het onderwijscurriculum van de opleiding Technicus Engineering, zodat de studenten van college Westpoort al tijdens de opleiding leren werken volgens de werkprocessen- en protocollen van Royal Schiphol Group
  • Wens tot uitwisselen van docenten/collega’s
20230519 Taart ASM Schiphol Group 16 mei 2023.jpg
Op de foto v.l.n.r.: Ron Wever (Manager Bedrijfsvoering Royal Schiphol Group), Martin de Haan (Change Agent | Techniek) en Mirte Hamers (Programmamanager bij Vakschool Technische Installatie (VTi).

Tijdens het bezoek heeft Ron Wever, Manager Bedrijfsvoering bij Asset Management (ASM) van Royal Schiphol Group, de groep laten zien welke werkzaamheden de collegas van ASM op Schiphol uitvoeren. Er is onder meer gesproken over hoe we de techniek achter de Schiphol-systemen zouden kunnen borgen in het opleidingsprogramma en er is gekeken naar mogelijkheden om duurzame stageplekken te bieden voor studenten van de opleiding. Ook heeft de groep een kijkje achter de schermen gekregen en hebben ze ervaren welke kracht er achter alle systemen zit, om Schiphol te voorzien van energie en wat er nodig is om alles draaiende te houden.

 

Als kers op de taart is Royal Schiphol Group officieel partner geworden van de Vakschool Technische Installatie (VTi). Dit biedt mooie kansen om met elkaar te werken aan het duurzaam versterken van de technische sector binnen de arbeidsmarkt Schiphol.

+