icon-arrow-right
HomeNieuws De stad als leslokaal

De stad als leslokaal

VTi nieuws

Lancering website hoewerktmijnstad.nl door wethouder Simone Kukenheim

Op 28 oktober 2019 is door de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim het officiële startschot gegeven van www.hoewerktmijnstad.nl. Via deze website wordt de stad gepresenteerd als leslokaal. Leerkrachten en leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs kunnen op deze site ontdekken bij welke instanties in de metropoolregio Amsterdam zij een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Het beroepsonderwijs krijgt inzichtelijk welke opleidingsfaciliteiten er in de regio zijn.

Het aanbod komt tot stand door deelnemende technische scholen en bedrijven. Dit zijn organisaties die zorgen voor stromend water, warmte in de winter, licht in het donker, die zorgen dat we weer beter worden als we ziek zijn en die zorgen dat we droge voeten houden. Zij vormen in de stad en de regio feitelijk samen één grote techniekcampus. Met deze ontwikkeling wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het promoten van het technisch installatievak. Zo beschikken we ook in de toekomst over voldoende gekwalificeerde mensen om invulling te geven aan actuele vraagstukken. Niet in de laatste plaats de energietransitie.

 

De website hoewerktmijnstad.nl zal daar een actieve rol in gaan vervullen. Zo wordt het voor leraren eenvoudiger om voor schoolklassen technische workshops te organiseren en rondleidingen te plannen op het gebied van techniek. Ook zijn op de website interessante technische proefjes te vinden die in het eigen schoollokaal kunnen worden uitgevoerd. Deelnemende organisaties zijn naast de installatiebedrijven onder anderen het DeLaMar theater en het Amsterdam UMC (locatie AMC). Bij het AMC werd het startschot gegeven voor hoewerktmijnstad.nl. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van de partners van VTi Amsterdam, initiatiefnemer van “De stad als leslokaal”.

+