icon-arrow-right
HomeNieuws Bezoek ROCvA aan HOMIJ Amsterdam

Bezoek ROCvA aan HOMIJ Amsterdam

VTi nieuws

Op donderdag 31 augustus werd een groep van 46 studenten van ROC van Amsterdam verwelkomd bij HOMIJ Technische Installaties in Amsterdam. De ontvangst lag in handen van Henk Cats (directeur HOMIJ) en Ruud Porck (Vakschool Technische Installaties). Deze studenten zijn na hun vooropleiding net begonnen met hun vervolgopleiding. Zij volgen de opleidingen Installatietechniek en Elektrotechniek.

Installatiebedrijf in vogelvlucht

De groep studenten werd in vieren gedeeld. Achtereenvolgens werden verschillende afdelingen bij HOMIJ bezocht. Zij kregen uitleg over de werkzaamheden op de afdelingen Calculatie, Engineering, Werkvoorbereiding en Service. Er werd kennisgemaakt met begrippen als ‘bestek’ en ‘bim’. Goede constatering van één van de studenten was dat het bij een installatiebedrijf niet alleen gaat om bouwen, maar vooral ook om communicatie.

 

Henk Cats: “HOMIJ organiseert dit soort werkbezoeken als partner van de VTi omdat wij het belangrijk vinden dat studenten een realistisch beeld krijgen wat het werken in de installatiebranche inhoudt.”

Bezoek VU Campus

Na het bezoek aan de kantoorlocatie van HOMIJ Amsterdam werd het project VU Campus (HOMIJ Grote Projecten) bezocht. Nadat iedereen voorzien was van PBM’s en een veiligheidsinstructie werd gegeven werd een rondleiding gegeven over de bouwplaats.

 

Tijdens dit bezoek kon per verdieping een andere bouwfase gezien worden. Waar de vloeren op de 2e verdieping gesloten waren en de plafonds al hingen, waren de installaties op de 7e verdieping nog prima zichtbaar in de vloer. De studenten hebben hier kennisgemaakt met de benodigde creativiteit van een installateur. Op de locatie geldt een maximale bouwhoogte in verband met de aanvliegroute van de traumahelikopter van VUMC. Door toepassing van een compacte installatie die zowel de vloer als het plafond daaronder voorziet van techniek (o.a. warmte/koude) kon binnen de maximale bouwhoogte een extra verdieping worden gerealiseerd.

 

Gedurende de dag werden vele vragen gesteld; over de totstandkoming van een kostprijs, het verwerven van werken en het onderhouden van installaties.

 

Martin de Haan (VTi): “Zo’n werkbezoek is een schoolvoorbeeld waarvoor VTi Amsterdam is opgericht. Als een partner van VTi ideeën heeft voor een volgend werkbezoek hoor ik het graag.”

+